Ron Hirt (Kaat Mossel) trots: ‘De mosselen zijn er weer!’
05-07-22
Het was vorige week feest bij Kaat Mossel. Als eerste restaurant in Nederland serveerden de eigenaren Ron en Marie-Claire Hirt de nieuwe oogst bodemcultuur mosselen. ‘En dat is altijd een belevenis’, zegt Ron. ‘Ieder jaar weer proberen wij als eerste deze Zeeuwse lekkernij te presenteren en het is ook dit jaar weer gelukt. Met een echte mosselboot die de eerste zakken vers van Zeeuwse bodem aanvoert. Geweldig.’
Ron Hirt nam de Zeeuwse pareltjes, in het bijzijn van onder meer Erik van Loo van Parkheuvel en voormalig topzwemster Inge de Bruijn, met veel dank in ontvangst. ‘We kregen de laatste weken al vaak de vraag wanneer de mosselen weer prominent op de kaart zouden staan. We kunnen nu met trots zeggen: ze zijn er weer!’
Op de kaart van Kaat Mossel staan een aantal speciale gerechten. ‘Mosselen met truffel bijvoorbeeld, mosselen met pernod of mosselen met een Thaise twist. Maar ook met roquefort of bier, of op Spaanse wijze met chorizo. Kom snel langs. Genieten op z’n Rotterdams doe je bij Kaat Mossel’, aldus Ron Hirt.
Kijk hieronder naar een fotoreportage van John de Pater: