Eerste huurders voor Grofsmederij RDM

03-01-17

MgAubel, Vertidrive en KWINT Offshore zijn de eerste drie bedrijven die zich vestigen in de voormalige Grofsmederij op RDM Rotterdam. Ze hebben daartoe een contract ondertekend met het Havenbedrijf Rotterdam. Naar verwachting zullen de bedrijven dit voorjaar hun intrek nemen.

'De ingebruikname van de Grofsmederij door de drie bedrijven past in het beleid van het Havenbedrijf om van RDM Rotterdam het centrum van de innovatieve Rotterdamse maakindustrie voor het haven- en industriecomplex te maken’, aldus COO Ronald Paul. Hij tekende namens het Havenbedrijf. Jeffrie Tieirie (CEO Vertidrive),  Marc Goedkoop (directeur McAubel) en Jerry Bakx (directeur KWINT Offshore) deden dat namens hun bedrijf.

 

Ronald Paul te midden van drie nieuwe klanten voor de Grofsmederij.

 

MgAubel

MgAubel is al actief in het Innovation Dock van RDM Rotterdam. Het tekende in september 2015 een overeenkomst met het havenbedrijf om zogenoemde Mineral Composites te testen in de haven. Het gaat om een door MgAubel ontwikkeld ‘high-tech’ materiaal met snelle uitharding, duurzame en milieuvriendelijke eigenschappen. Het Havenbedrijf wil dit product inzetten voor de reparatie van betonnen infrastructuur en onderzoekt nu hoe het zich houdt bij golfslag en zout water.

Vertidrive

Vertidrive is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van robots die voor onderhoud worden gebruikt op verticale elementen in de maritieme en petrochemie markt. Het bedrijf is aan het expanderen en zocht een bedrijfsruimte  in een inspirerende omgeving voor de 24 medewerkers.

KWINT Offshore

KWINT, opgericht in 1883, is van oudsher actief op het gebied van hijs- en hefmiddelen. In recente jaren werden daarmee klanten in de industrie, bouw, transport en windenergie bediend. Het bedrijf maakt nu de stap naar de offshore. In een grijs verleden was KWINT al toeleverancier voor de scheepvaart.

Grofsmederij

De Ketelmakerij (eerste gebouw uit 1920) en de Grofsmederij (eerste gebouw uit 1938) aan de oostkant van het RDM-terrein ontstonden na de uitbreiding van de werf in 1918. De gebouwen werden ontworpen voor de productie én reparatie van ketels en grootschalige machineonderdelen. De Amsterdamse architect Herman Ambrosius Jan Baanders (1876-1953) ontwierp de gevels van de Ketelmakerij. Hij had op dat moment al het hoofdgebouw ontworpen en de eerste fase van het tuindorp Heijplaat. De ruimte beschikt over oersterke vloeren die ideaal zijn voor offshore-activiteiten.

 

FOTO RIES VAN WENDEL DE JOODE

 

 

 

Meer nieuws