Laatste nieuws:
Hillen: 'Westen romantiseert de situatie in Oekraïne'

‘Deze stad heeft een kritische massa nodig’

26.03.2014
313
Views

Cees de Bruin karakteriseren is een uitdaging. Zelden treedt de geboren Rotterdammer in de publiciteit. De miljardair die het investerings-imperium Indofin Group heeft opgebouwd, blijft voor velen die wat mysterieuze super-investeerder. Of het recht doet aan wie hij is, kunt u de komende pagina's zelf beoordelen. Friends in Business sprak hem over zijn functie binnen de nieuwe stichting Rotterdam Partners. En over heel veel meer.

Meer..

Ahmed Aboutaleb: vijf jaar burgemeester

09.12.2013
579
Views

Ahmed Aboutaleb kreeg op 5 januari 2009 de burgemeestersketting omgehangen. Als eerste burgemeester van Marokkaanse komaf van een grote stad in Europa. De meningen waren verdeeld; naast warme bijval was er scherpe kritiek. Vijf jaar later zijn de kritische geluiden goeddeels verstomd en heeft hij een groot deel van de Rotterdamse harten voor zich gewonnen. Dat gevoel is wederkerig, want Aboutaleb voelt zich erg verbonden met de stad en zijn bewoners. Dit jaar gaf hij te kennen zijn burgemeesterschap graag te verlengen met een tweede termijn. Friends in Business schoof bij hem aan voor een terug- en vooruitblik.

Meer..

'Wij gaan het oplossen en worden honderd'

25.09.2013
766
Views

Na een lange periode met veel medische onderzoeken en onzekerheden kreeg Robbert Jan Stuit, getrouwd en vader van de paar maanden oude Alec, te horen dat hij ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) heeft. Een vreselijke mededeling, want ALS is één van de meest nare ziekten die een mens kan krijgen. Maar Stuit schikt zich niet in zijn lot. Integendeel. 'Er is een oplossing, we moeten hem alleen vinden.'

Meer..

Robin Bravenboer: bevlogen perfectionist

21.09.2013
1516
Views

Hij zou (wereld)beroemd kunnen zijn, maar Robin Bravenboer (45) is dat niet. Een bewuste keuze. Wanneer zijn verzorgingsproduct de wereld verovert en internationale pers en beroemdheden hem willen ontvangen, is hij nergens te bekennen. Geen behoefte aan. Geen tijd voor ook. Want: een ander nieuw concept wacht. Nu ook weer, met de officiële opening van zijn golfcentrum Seve in aantocht. 'Als ik stil zit, val ik in slaap. Dus blijf ik maar bewegen.'

Meer..

Richard Groenendijk is de bewijsdrang voorbij

19.09.2013
572
Views

In Rotterdam trok hij altijd al volle zalen. Nu zelfs bij theater De Bussel in Oosterhout de kaarten voor zijn cabaretvoorstelling Alle Dagen over de toonbank vliegen, weet Richard Groenendijk zeker dat hij goed bezig is. Het winnen van cabaretprijs Poelifinario en zijn deelname aan de tv-programma’s Ranking the Stars en Wie ben ik? hebben van hem de BN’er gemaakt die hij ooit zo graag wilde zijn. Maar inmiddels weet hij: ‘Het applaus is niet de essentie van het leven.

Meer..

‘Ik wil nog heel lang idealist blijven’

28.06.2013
938
Views

Hij is schrijver, presentator, columnist en bovenal idealist. Voor het programma Reisadvies Negatief zag hij hoe scheef de wereld in elkaar kan zitten en met zijn Sunday Foundation maakte hij de "slechtste plek op aarde" een stukje beter. Hij is verknocht aan zijn Rotterdam, de stad waarvan hij zelf één van de meest bijzondere inwoners is: Sander de Kramer.

Meer..

Koersvast in woelige onderwijswereld

28.06.2013
813
Views

Er is veel aan de hand in het onderwijs. Om de haverklap laait het vuur weer op: over een instelling in acute financiële problemen, over salarissen van bestuurders, over de slechte kwaliteit van opleidingen. Onder de leiding van Erik Hietbrink vaart de STC-Group in Rotterdam dwars door alle stormen heen. Een verhaal over de man die met zijn vakinstelling het goede voorbeeld geeft.

Meer..

Rob Jacobs ontvangt Erasmusspeld

28.01.2013
710
Views

Rob Jacobs ontving vorige week tot zijn eigen verbazing de Erasmusspeld, een onderscheiding
die wordt uitgereikt aan mensen die zich op sociaal, cultureel of sportief gebied verdienstelijk
hebben gemaakt voor Rotterdam. De voetbaltrainer, columnist van Friends in Business, kreeg de
Erasmusspeld tijdens een surpriseparty in restaurant La Salute.

Meer..