Laatste nieuws:
Sesam, open U: 92,70 voor Alibaba

‘Klanten hebben nu meer keuze’

25.06.2014
189
Views

Sinds half mei biedt Hanjin Shipping acht lijndiensten per week aan tussen Noordwest-Europa en Azië. Sales manager Rob van den Eijnden is daar blij mee: 'Dankzij die uitbreiding hebben klanten voor de export nu meer keuze uit de diverse Chinese havens die we rechtstreeks aandoen. Zodoende profiteren ze van zeer snelle transittijden. Bij vijf van de acht loops is Rotterdam de first port of call in Europa, wat voor de import heel gunstig is.'

Meer..

Nieuwe naam, bewezen concept

23.06.2014
99
Views

Ondanks de nieuwe naam is NOVA Terminals een oude bekende in de Rotterdamse haven. De tankopslagterminal aan de 2e Petroleumhaven werd in 1948 met Marshallhulp-geld gebouwd als Caltex-raffinaderij.

Meer..

A2B begint nieuwe shortsea-dienst op Engeland

26.03.2014
155
Views

A2B-online Container is een nieuwe shortsea-dienst begonnen op London Thamesport. De onbegeleide trailer-vervoerder biedt nu dagelijkse afvaarten naar het Verenigd Koninkrijk vanaf de CCTterminal in Moerdijk. A2B-online heeft zich gespecialiseerd in het vervoer van groupage, deelladingen en volle ladingen van en naar het Verenigd Koninkrijk, Benelux en Duitsland. De vloot bestaat uit bijna vierhonderd trailers.

Meer..

Feestelijk jaar voor Eimskip

26.03.2014
197
Views

Voor de IJslandse rederij Eimskip is 2014 een mooi jaar. Niet alleen omdat de zaken goed gaan, maar ook omdat het bedrijf honderd jaar bestaat. Een belangrijke rol binnen die rijke geschiedenis is weggelegd voor de Rotterdamse vestiging. 'Rotterdam is de connectie met de rest van de wereld.'

Meer..

BP mist gelijkwaardigheid in concurrentiestrijd

09.12.2013
428
Views

Het zijn zware tijden voor de Europese raffinage-industrie. Raffinaderijen worden omgebouwd tot terminals of sluiten zelfs, doordat zowel vanuit het Midden- en Verre Oosten als de Verenigde Staten de concurrentie flink toeneemt. Thys Heyns, directeur van de BP Raffinaderij Rotterdam, waarschuwt. 'We willen hier blijven als sterke raffinaderij, maar op deze manier wordt het moeilijk.'

Meer..

Luc Braams succesvol met Burando Maritime Services

09.12.2013
967
Views

Dat op politiek en diplomatiek niveau keer op keer olie op het vuur werd gegooid door Nederland en Rusland heeft Luc Braams niet kunnen deren. De verhoudingen van Burando Maritime Services met zijn belangrijkste handelspartner, de Russische oliemaatschappij Lukoil, zijn nog steeds uitstekend. 'Ik heb geen enkele reden tot klagen. We werken prima samen, op basis van duidelijkheid en respect.' Een instelling waar de heren en dames politici nog iets van kunnen leren.

Meer..

Kramer Group richt RCT in voor nieuw concept

09.12.2013
677
Views

De Kramer Group zet het plan voor een Barge Service Center door. Niet alleen uit studies blijkt zo'n verdeelcentrum bij Rotterdam Container Terminal (RCT) kansrijk, ook de markt ziet het plan zitten. In ieder geval één van de drie grote terminaloperators gaat met het concept werken, vertelt André Kramer. Hij is ervan overtuigd dat de anderen zullen volgen. De bundeling van de containerstromen naar en uit het achterland is voor de hele keten gunstig.

Meer..

Q-shipping klaar voor de toekomst

01.10.2013
444
Views

Third party ship management is nog relatief onbekend in Nederland. Toch timmert Q-Shipping er aardig mee aan de weg: het Barendrechtse bedrijf heeft maar liefst zestig schepen onder beheer. Dat aantal kan de komende jaren met hondervijftig procent toenemen tot honderdvijftig. Q-Shipping verzorgt zowel technisch als crew management, plus alle denkbare aanvullende diensten.

Meer..

Haven en logistiek

19.09.2013
231
Views

Binnenvaartschepen mogen sinds 1 juli Liquefied Natural Gas (LNG) bunkeren in de Rotterdamse Seinehaven. Voorheen was per keer een ontheffing nodig om het vloeibare aardgas te ontvangen uit een speciale tankwagen. Rotterdam is de eerste haven in Europa waar de binnenvaart officieel LNG mag bunkeren. De gemeente heeft daarvoor de havenbeheersverordening aangepast.

Meer..